Pes Rendang
Cara Memasak
1. Masukkan daging lembu/ayam ke dalam TupperChef Inspire Casserole. Keluarkan pes dari paketnya dan gaulkan dengan daging lembu/ayam sehingga sebati.
2. Tutup dengan penutupnya, pastikan injap ditutup. Masak dengan api sederhana perlahan selama 15-20 minit (daging lembu) atau 3 minit (Ayam) atau sehingga daging empuk. Angkat penutup, masukkan santan dan kacau rata. Kuatkan api pada tahap sederhana besar dan biarkan sehingga menggelegak.
3. Kecilkan api pada tahap minimum, tutup periuk dan renehkan sehingga 10 minit. Angkat penutup dan kacau sekali sekala dan masak sehingga daging empuk dan kuahnya pekat supaya betul-betul menyaluti daging. Tutup api dan hidangkan panas-panas dengan nasi.
Cadangan Resipi ( untuk hidangan 2-3 orang)
- 1 pek AsiaMeals Pes Rendang
- 300-400g Daging Lembu/Ayam, dipotong kecil
- 100g santan
Harga / pek : RM12.80